måndag 30 mars 2009

Sverigedemokraternas obotliga dumhet

Sverigedemokraterna har återigen påkommits med rent rasistiska uttalanden, trots försöken att ge sken av att vara ett mer rumsrent parti. Det kommer ju inte direkt som en chock; de har ju aldrig framstått som annat än ett tillhåll för obehagliga och/eller sorgliga individer som på olika sätt känt sig illa behandlade. P1 repriserade nyligen ett reportage från förra valrörelsen, då SD gick framåt stort i kommunalvalet i Södertälje. En stor del av väljarstödet kom från syrianer bland invånarna, eftersom SD "stöder syrianernas kamp för ett eget land". Ett eget land att utvisas till, ja.
En representant för SD talade i programmet om behovet av "repatriering" av judarna i Sverige. Han kom i samband med detta in på bekymret med "det judiska ägandet" i Sverige. Pengar som judar ha på sina bankkonton utlovades generöst att de skulle få behålla, men fastigheter och företag i Sverige kunde de givetvis inte få äga, utan dessa skulle "nationaliseras".
1) Hur fasen orkar man försöka betrakta judar som en problematisk grupp i Sverige? Någon mer välintegrerad och samhällssocialiserad grupp går väl inte att hitta ens bland manliga vita Handelsstudenter. De går väl knappt att definiera som grupp, med tanke på hur heterogen sammansättning de har.
2) "Repatriering" - till exakt vilket hemland? De flesta personer i Sverige med judisk anknytning har säkert också starkare svensk anknytning än de flesta Sverigedemokrater.
3)Hur kan man - utan att tungan svartnar - så öppet förespråka ett rent nazistiskt förhållningssätt till mänskliga rättigheter, demokrati och äganderätt?

Ursäkta min tilltagande affekt, men det är så oerhört viktigt att SD tydligt visas upp som det unkna, rasistiska och KORKADE parti som det är. Låt dem aldrig stå oemotsagda; oavsett om det är åsikter som luftas på jobbet eller bland bekanta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du inte förväxlat SD med ND? Det låter som det.

J sa...

Helt riktigt. Så pinsamt! Så går det när man skriver i affekt. Måste säga att jag skulle kunna stå för slutklämmen även när det gäller SD, dock.