lördag 20 september 2008

Jo, vi vaknade tydligen i Sovjet..

Min svåger lämnade in sin klocka för batteribyte på Stjärnurmakarna i PUB-huset. När han skulle hämta ut den kunde han inte hitta kvittot. Han gick dit, förklarade situationen och erbjöd sig att beskriva klockan men möttes av ett kompakt ointresse. Tyvärr, de kunde inte lämna ut klockan utan kvitto. Nej, det spelade ingen roll att han kunde beskriva den och uppge när han lämnat in den. Men nu när han tydligen inte hade någon klocka, hade de en del begagnade till salu om han var intresserad?

Jag kan förstå att en sådan verksamhet måste vara lite försiktig och inte lämna ut klockor till vem som helst, men det finns ju ett stort antal sätt man hade kunna lösa problemet på. Inte nog med att de vägrar hjälpa honom, de har också mage att visa att de är medvetna att de stulit en klocka av honom och försöker prångla på honom en annan - som de sannolikt kommit över på samma sätt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Klockan är åter i våra händer! Jag ringde helt laddad för att möta kompakt motstånd, och fick istället tala med en trevlig tjej som sa att det skulle gå bra utan kvitto, hon skulle göra en notering och så skulle legitimation visas när klockan hämtades. Och själva uthämtningen gick mycket odramatiskt, så uppenbarligen är inte alla på butiken galna. Trist bara för oss som råkade på ett pucko först, det blir så mycket meck för ett enkelt batteribyte.