fredag 2 maj 2008

Händelserna i Österrike är för gräsliga för att spekulera i. Två reflektioner angående mer perifera detaljer:

1)Polisen har från början gjort klart att de inte misstänker att modern/mormodern i familjen varit inblandad eftersom "Ingen kvinna skulle stå ut med vetskapen om att hennes man gör deras dotter med barn". Skulle en man stå ut med att hans hustru utnyttjade deras barn? Det handlar nog inte om kön utan i vilket psykiskt skick man befinner sig. Är man tillräckligt störd (vilket man t.ex. kan bli av åratals misshandel och trakasserier) kan man nog acceptera det mesta hellre än att skadas ytterligare. Därmed vill jag absolut inte hävda att kvinnan i det här fallet visste något, bara att man ska vara försiktig med att använda sig av kön som bevisgrund för sina teorier.

2)Mannens försvarsadvokat förklarar sig vara mycket intresserad av fall med "psykologiska eller psykiatriska inslag" och meddelar att hans klient mycket väl kan vara schizofren "eftersom han levt ett dubbelliv".
För att slå ett slag för allmänbildningen: Schizofreni handlar INTE om att man tror sig vara flera personer (Melissa i Falcon Crest) utan om att man tappar verklighetskontakten, hör röster eller får bisarra vanföreställningar. Frågor på det?

Inga kommentarer: